MINGGU PERTAMA DI TASKA

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
Asalamualaikum
selamat tahun baru Hazique nak ucapkan kepada semua yang mengenali Hazique
dan hazique dh masuk 1 tahun.Minggu nie Hazique tinggal di taska. Mama dh start praktikal dan petang baru boleh main dgn daddy dan mama. Mulanya Hazique takut dan sedih bila kena tinggalkan dengan orang lain. Namun kat sini ramai kawan dan ada banyak barang mainan. Tengahari mama slalu datang tgk Hazique. Hazique sronok sgt. Lama - kelamaan Hazique dh biasa kat sini.Mulanya mama risau takut Hazique tak biasa. Tapi dh ok...
 


RAMADHAN AL MUBARAK..

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
salam ramadhan Hazique ucapkan kepada semua pembaca blog Hazique..
Tinggal hampir seminggu umat Islam menunaikan ibadat Puasa...tapi Hazique kecil lg utk berpuasa...di sini Hazique nak cerita yang Mama Hazique dh beli bj raya.. seronok sgt sbb dapat baju raya...Terima kasih kepada Paklong sebab menghadiahkan Hazique baju melayu...
Mama pun juga ada beli baju raya Hazique...tema kali nie merah meroon ... baju kat bwh nie Mama yang beli kat Batu Pahat, Johor...kebetulan mase tue Mama further study lepas extand study...

cantik kan baju jalan2 mama beli utk raya yg pertama dalam hidup Hazique






 


HAZIQUE DAN MAMA

By Hafizah Rajaa Bt Shaari



Kali ini gambar Hazique bersama mama yang tersayang
 


Seminggu bersama mama dan daddy

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
Assalamualaikum...terlebih dahulu Hazique nk ucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di dunia ini...minggu lepas mama cuti pertengahan semester selama seminggu.so Hazique dapat bersama mama dan daddy selama seminggu kat rumah Tanjong Malim...Hazique manja sgt kata mama..he he..yelah mama jarang jumpa Hazique. Mama belajar jauh, kt Johor...

Sekarang nie Hazique dh 8 bulan...so dh pandai merangkak laju, berdiri sambil berpaut pada meja, kerusi, sofa n mcm2 la yg blh pegang...mama dan daddy kata Hazique dh pandai berjalan....tp kena berpimpin...

bila daddy balik keje Hazique dh tunggu depan pintu...Hazique rasa bahagia dan seronok sangat...k la...tue jer yg Hazique nak kongsi...Hazique berharap mama dan daddy bahagia .
 


daddy dan hazique

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
 


Hazique dh 7 bulan

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
Sekarang nie Hazique dh masuk 7 bulan,sama dgn tarikh lahir mama iaitu 5 Julai 2009.Tapi Mama tak celebrate besday sebab Mama kat Johor..sambung belajar.

Hazique sekarang nie duduk kat rumah Opah.Mak Yang ,Opah ,Maksu, Atuk ,dan Pakcik tolong jaga Hazique sementara Mama belajar. Mama dh pesan kat Hazique supaya jadi anak yang baik tahu sesuaikan diri. Daddy kena kerja..weekend Daddy tgk Hazique.

Sabtu lepas Hazique naik kereta baru Atuk..kami balik kampung jumpa Oyang..Mak Tok dan Paksu pun datang melawat Hazique..Wan tak ikut sebab tak larat. Hazique seronok sangat.Mak Yang cerita yang Hazique makan kanji lauk udang. Sedap... Hazique makan 10 ekor udang. Semalam, Opah masak kanji lauk ayam...hehe...Mama mesti terkejut tgk Hazique dh besar....Mama selalu call Hazique...Hazique tahu Mama rindukan Hazique.

Nie gambar hazique yg daddy ambik









Gambar nie Hazique jadi model photographer Daddy...Daddy Hazique pandai ambil gambar...nanti Hazique nak jadi macam Daddy....boleh kan Daddy??? :-p


 


VIDEO HAZIQUE

By Hafizah Rajaa Bt Shaari
Mama tolong Hazique letak video yang Hazique dh pandai naik walker


video

Video ni mama yang rakam kat hset mama.. Hazique main kat rmh Wan sambil berebut bantal dgn paksu